Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on toukokuu, 2023.

Solviken - Sarvasto

 Reipasta kryssiä itseskuuttaavalla fokalla + isolla ykkösreivattuna, vauhti lähes 7 kn! Plotteri heräsi vasta Sipoonselän loppupäässä ja muutkin mittarit välillä uinailivat, onneksi on paperikartta. Toim. Huom: Näistä uinailevista mittareista kärsittiin koko kesä, lähinnä syvyysmittari toimi vain satunnaisesti eikä yleensä koskaan silloin, kun sitä olisi kaivattu. Syylliseksi epäiltiin mystistä lähetinpurkkia keulan suunnassa, mutta haastava patterinvaihto-operaatiokaan ei korjannut ongelmaa.

Sarvasto - Solviken

 Uusi purjehduskausi avattu! Sarvastosta Solvikeniin 14.30 - 17.30, huiput 8,8 kn! Purjeina iso + code zero. Tappioina yksi reiviköysi, joka irtosi puomin sisältä. Myös jääkaapin sähkö oli ensin hukassa, syynä huono liitos. Samalla löytyi jääkaapin termostaatti sohvan alta, ei erityisen käytännöllisestä paikasta.

Ennätysnopea rikaus

Kuva
Meidän aikataluilla ennenkuulumattoman nopea rikaus oli hoidettu jo neljä päivää vesillelaskun jälkeen. Köysissä riitti kuitenkin askartelua pitkin kesää, esimerkiksi yhden köyden reivaussysteemi oli varsinainen musta laatikko, jonka sielunelämään piti perehtyä kantapään kautta. Huomattava joukko köysiä meni myös vaihtoon liian kuluneina tai suolalla tönköksi kyllästettyinä. Mm. ankkuriköysi on nyt upouusi.

Vesillelasku Sarvastossa

Kuva
Sisätiloissa vielä pientä laittoa. Ainahan se jännittää - varsinkin kun uutta venettä laskee vesille ensimmäistä kertaa. Hyvin sujui.